Carsten Nieswand nieuwe Euregio Koning

Carsten Nieswand nieuwe Euregio Koning

Ruim 600 schutters uit Duitsland en Nederland kwamen op zaterdag 28 september naar het terrein van Schuttersgilde St. Joris voor het Euregio Rijn-Waal treffen. Na de traditionele rondgang werd er bij het vogelschieten gestreden om het Euregio Koningschap. Carsten Nieswand van St. Antonius Schützenbruderschaft Loikum haalde met een welgemikt schot de romp naar beneden en mag zich daardoor een jaar lang Euregio Rijn-Waal Koning noemen.

De beste van alle jeugdige koningen en koninginnen was Mika Reijers van Schuttersgilde St. Martinus Megchelen. Bij het vogelschieten voor de partners wist Kerstin Venhuis van St. Quirinus Schützenbruderschaft Vehlingen de titel Koningin te bemachtigen.

Het Euregio Rijn-Waal treffen is een jaarlijks terugkerend evenement, waarbij de koningen uit de Federatie Rees (Duitsland) en Kring De Achterhoek, Montferland en De Liemers strijden om de titel van Euregio Rijn-Waal Koning. Het evenement beoogt de banden tussen Duitse en Nederlandse schutterijen, gilden en broederschappen te versterken.

Vorig jaar wist Jan de Vries, toenmalig koning van Schuttersgilde St. Joris, de koningstitel van de Euregio te behalen, waardoor het Rijn-Waal treffen dit jaar in Ulft plaatsvond.

Het evenement werd mede mogelijk gemaakt door een bijdrage uit het ‘INTERREG V A-Programma Deutschland-Nederland’ van het Europese Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO).