Korps St. Joris

Het korps van St. Joris laat zich regelmatig zien en horen. Uiteraard tijdens de eigen Polse Kermis en St. Joris-dagen, maar ook op kermissen in de buurt, concoursen, optredens en andere evenementen in het land.
Samenstelling korps
Ons korps bestaat uit zo'n 85 actieve leden, waaronder een groot aantal jongeren. Het muzikale gedeelte van het korps biedt plek aan tamboers, dwarsfluiters, piccolospelers, trompetters, trombonespelers, baritonspelers, sousafoons, saxofoons, bekkens en marching bell spelers. De schutters, vendeliers, bielemannen, marketentsters, commandanten, tamboer-maître, het koningspaar en hun begeleiders maken het korps compleet.
Maatschappelijk betrokken
Regelmatig nemen we deel aan optredens of evenementen waar een maatschappelijk doel centraal staat. Daarnaast doneren de korpsleden jaarlijks voor aanvang van de kermis een geldbedrag aan een goed doel. Zo heeft het korps schenkingen gedaan aan bijvoorbeeld de Nederlandse Cystic Fibrosis Stichting, Stichting CARE Travel, Moeder Teresa Stichting en een eigen project van één van de korpsleden in Ghana. Om onze maatschappelijke functie nog meer te onderstrepen, werken we samen met de muziekschool en basisschool de Oersprong in Ulft om muzieklessen mogelijk te maken. We stellen ons clubgebouw ter beschikking en verzorgen een deel van de instrumenten.

Nieuwe leden

In het korps van St. Joris zijn nieuwe leden altijd welkom. Jong of oud? Muzikaal of niet? Dat maakt niet uit. Voor iedereen is er wel iets te doen wat bij hem of haar past. Lijkt het je leuk om bij één van de onderdelen van het korps aan te sluiten? Of wil je hier eerst meer over weten? Neem dan contact met ons op via opleidingen@sintjorisulft.nl. We horen graag van je!
Korpslid worden? Stuur een e-mail