Carnavalsvereniging de Pol

In de herfst van 1957 besloten enkele ‘prettig gestoorde’ heren binnen St. Joris tot de oprichting van een afdeling Carnaval. Sindsdien is carnavalsvereniging de Pol niet meer weg te denken uit het carnavalsgebeuren op de Pol en in Iseldonk, zoals Ulft tijdens de carnavalsdagen heet.
Openbare evenementen
Gedurende het jaar organiseert carnavalsvereniging de Pol een aantal openbare evenementen en activiteiten, zoals de pronkzitting op de laatste zaterdag van november, het carnaval in februari of maart en een fietstocht op Hemelvaartsdag. Daarnaast verzorgen de leden van de vereniging op de zondag voor carnaval een gezellige en gevarieerde carnavalsmiddag voor de bewoners van zorgcentrum De Debbeshoek.
Activiteiten voor leden
Naast de openbare evenementen zijn er activiteiten die alleen voor de leden van de carnavalsvereniging bedoeld zijn. Dat zijn bijvoorbeeld de Elfde van de Elfde-viering, een damesuitje, herenuitje en de afsluiting van het seizoen. Ook is het gebruikelijk dat de Prins of Prinses met hofhouding en een afvaardiging van de leden pronkzittingen en evenementen van buurtverenigingen bezoekt.
Vergaderingen
Om alle activiteiten te kunnen organiseren, maar ook voor de gezelligheid, vergaderen de leden van de carnavalsvereniging gedurende de herfst- en wintermaanden één keer per maand, meestal op een vrijdagavond. Vooral in aanloop naar de pronkzitting en het carnaval zijn er daarnaast diverse brainstorm- en klusavonden. Eens in de drie jaar gaan de leden samen een weekendje op pad. Leden bepalen zelf of ze hieraan deelnemen. Het is geen verplichting: wie zin heeft, gaat mee.

Terugblik Polse Carnaval 2023

Lidmaatschap CV de Pol

Ben je na het bezoeken van één van onze evenementen of het lezen van de informatie op deze website enthousiast geworden over een lidmaatschap van carnavalsvereniging de Pol? Of wil je hier meer informatie over? Neem dan vrijblijvend contact met ons op via secretariaatcvdepol@sintjorisulft.nl.
Lid worden? Stuur een e-mail

Social Media CV de Pol