Kaartclub St. Joris

Naast het korps, de schietafdeling en carnavalsvereniging is ook de kaartclub van St. Joris al vele jaren een vaste waarde binnen de vereniging.
Kaartcompetitie
Zodra de dagen korter worden, breekt de tijd weer aan om gezellig met elkaar te kaarten. De jaarlijkse competitie van de kaartclub loopt van begin oktober tot ongeveer half april. Elke twee weken wordt er op de zondagavond, in het clubgebouw van St. Joris, Hartenjagen gespeeld. Er wordt gekaart om de punten, waarmee leuke prijsjes te winnen zijn, maar de gezelligheid staat steeds voorop.
Oliebollen Hartenjagen
Eén van de hoogtepunten in het kaartseizoen is het Oliebollen Hartenjagen. Dit evenement vindt ieder jaar op 29 december plaats. Het Oliebollen Hartenjagen kan ieder jaar weer op een hoge opkomst en enthousiaste deelname rekenen.
Kaartkoning(in)
Tijdens de laatste kaartavond in april wordt de winnaar van het kaartseizoen gekroond tot kaartkoning(in) van St. Joris en is er een verloting met leuke prijsjes. Vaak is er gedurende de zomermaanden, wanneer er niet gekaart wordt, ook nog een gezellige activiteit van de kaartclub, zoals een barbecue.

Kom ook eens kaarten!

De kaartavonden zijn enorm populair bij een vaste kern van leden, maar nieuwe kaarters zijn altijd welkom. Lijkt het je leuk om mee te kaarten? Kom dan gerust een keer meedoen! De kaartcommissie, bestaande uit Henk Peters en Fred Schepers, verwelkomen je graag. Op de kaartavonden staan de koffie en thee vanaf 19.00 uur klaar. Het kaarten begint om 19.30 uur en duurt tot ongeveer 22.15 uur. Daarna is er uiteraard nog gelegenheid om gezellig wat ‘na te kaarten’.