Programma Polse Kermis 2023

Programma Polse Kermis 2023

In het tweede weekend van juli is het weer feest bij Schuttersgilde St. Joris op de Pol. Van 8 t/m 11 juli is het tijd voor de Polse Kermis! De muziek wordt verzorgd door de Perfect Showband, DJ.I.M en ABBA Tribute. Bekijk het programma van de Polse Kermis 2023 hieronder:

Zaterdag 8 juli
Zaterdagmorgen van 09:00 tot 12:00 uur wordt er gestreden om de Polse Kermis T-shirt Trofee (PKTT) voor het beste en mooiste kermisshirt. Live vanuit de kermistent verzorgt Radio Mientje de muzikale omlijsting. St. Joris heet iedereen van harte welkom met koffie en krentenbrood. Even na elven worden de winnaars bekend gemaakt. Om 16:30 uur vindt de officiële opening van de Ulftse Kermis plaats, bij de schuttersmast midden in het dorp. Daarna volgt een muzikale rondgang van het korps van St. Joris, samen met St. Hubertus en De Eendracht. Om 19:30 uur barst de eerste Polse Kermisavond los. Topformatie Perfect Showband en DJ.I.M zorgen voor de muziek. Het clubgebouw is geopend.

Zondag 9 juli
De tweede dag van de Polse Kermis begint om 15:00 uur met een rondgang van het korps van St. Joris. Aansluitend vindt er een vendelhulde plaats voor de bewoners van zorgcentrum de Debbeshoek. Om 19:30 uur gaat de feesttent open voor alweer een grandioze Polse Kermisavond met muziek van de Perfect Showband en DJ.I.M. Het clubgebouw is geopend.

Maandag 10 juli
De derde dag van de Polse Kermis begint al vroeg. Vanaf 06:00 uur trekt het korps van St. Joris voor een reveille door de straten van Ulft. Om 9:00 uur vertrekt het korps vanaf het koningspaar naar de feesttent, waarna de burgemeester/wethouder het korps inspecteert. Het eerste schot voor het vogelschieten wordt omstreeks 9:30 uur gelost, inschrijven voor deelname aan het vogelschieten is mogelijk vanaf 9.00 uur. Voor deelname aan het vogelschieten is een geldig ID-bewijs verplicht, een (digitale) kopie of foto volstaat niet. Na het koningsschot vindt de huldiging van het nieuwe koningspaar plaats en maakt de Perfect Showband er samen met het koningspaar en alle andere bezoekers een gezellige Polse Maandagmiddag van. ’s Avonds gaat de feesttent om 20:00 uur open en zorgen de Perfect Showband en DJ.I.M er met hun muziek weer voor dat het dak eraf gaat. Het clubgebouw is geopend.

Dinsdag 11 juli
De vierde en laatste dag van de Polse Kermis start om 09:30 uur met een rondgang van het korps van St. Joris, waarna het nieuwe koningspaar een bezoek brengt aan zorgcentrum de Debbeshoek. Om 11:00 uur beginnen het vogelknuppelen, de schietwedstrijden en het jeugdkoningschieten voor de kinderen van leden (in de leeftijd van 12 t/m 17 jaar). Aansluitend vindt de huldiging van de nieuwe knuppelkoningin, de nieuwe jeugdkoning en de prijsuitreiking van de schietwedstrijden plaats. Vanaf 12:00 uur muziek in de tent met de Perfect Showband. Om 12:30 uur is er speciaal aandacht voor de allerjongsten onder ons. ‘s Avonds om 20:00 uur gaat de feesttent weer open voor de grote finale van de Polse Kermis. Om 20:30 uur betreedt ABBA Tribute het podium. Deze band brengt een eerbetoon aan één van de hoofdrolspelers van de popmuziek. De echte klassiekers als ‘Dancing Queen’, ‘Waterloo’ en ‘Mamma Mia’ zijn bekend bij jong en oud en zorgen voor een flashback naar de muzikale tijden van de jaren ’70 en ’80. Vanaf 20:30 uur is het dansen en zingen geblazen! Na ABBA Tribute zorgen de Perfect Showband en DJ.I.M voor een spetterend slot van de Polse Kermis. Het clubgebouw is dinsdagavond geopend.

Let op:
Leden hebben op vertoon van hun (digitale) ledenpas elke avond gratis entree en tot 21:00 uur gegarandeerd toegang. Daarna geldt ook voor hen VOL = VOL. Toegang ’s avonds vanaf 16 jaar. Overdag toegang voor alle leeftijden en gratis entree voor iedereen. De entree voor niet-leden ’s avonds is tien euro.

De Polse Kermis is vier dagen feest voor iedereen! Graag tot ziens op de enige echte Polse Kermis van 8 tot en met 11 juli bij Schuttersgilde St. Joris in Ulft!