Update Polse Kermis 2021

Update Polse Kermis 2021

Vorig jaar zette het coronavirus een dikke streep door vrijwel alle activiteiten en evenementen van St. Joris. Nu, een jaar later, heeft het virus nog steeds een enorme impact op ons leven, maar is er gelukkig ook licht aan het einde van de tunnel.

Door een toenemende vaccinatiegraad en andere ontwikkelingen, zoals sneltests en de resultaten van Fieldlabs, lijken evenementen op niet al te lange termijn weer mogelijk. Voor de St. Joris-dagen komen deze ontwikkelingen te laat: die gaan ook dit jaar niet door. In de media wordt 1 juli vaak genoemd als datum per wanneer grotere evenementen weer mogelijk zijn. We krijgen hierdoor veel vragen over wat dit voor de Polse Kermis 2021 betekent. Graag geven we een inkijkje waar we op dit moment met onze voorbereidingen en afwegingen staan.

 

Wanneer zijn evenementen weer mogelijk?

Voorlopig zijn evenementen nog niet toegestaan. In onze gemeente is het sinds kort weer mogelijk om aanvragen in te dienen voor evenementen die plaatsvinden na 1 juni 2021. Als tijdens het evenement nog coronamaatregelen gelden, dan moet de organisatie in een coronaplan aangeven hoe aan deze maatregelen wordt voldaan. Bijvoorbeeld door extra toegangscontroles, verplichte looproutes en voorzieningen voor (bar)personeel.

 

Wat betekent dit voor de Polse Kermis?

Voor het aanvragen van een evenementenvergunning geldt een termijn van 8 weken. De Polse Kermis 2021 staat gepland op 10, 11, 12 en 13 juli. Dat betekent dat we in mei een besluit nemen over het aanvragen van een vergunning. Of de kermis doorgaat blijft dus nog even afwachten, maar achter de schermen zijn we wel alvast begonnen met de voorbereidingen. Als het kan, dan gaan we er ook voor!

 

En als er in juli nog maatregelen gelden?

We zullen dan een afweging maken of en op welke manier de kermis doorgaat. Uiteraard willen we het liefst een Polse Kermis zonder al te veel restricties. Dus zonder 1,5 meter afstand, zonder vaste zitplaatsen en zonder grote beperkingen in het aantal bezoekers. De Polse Kermis is immers een feest dat we samen vieren, in een ongedwongen sfeer, met zoveel mogelijk vrienden, familie, buren en andere bekenden om ons heen. 

 

Wat als het dit jaar weer niet doorgaat?

Dan is dat natuurlijk best even balen. Een jaar zonder feest op de Pol? Dat is nog tot daar aan toe… Maar twee jaar? Dat laten we niet zomaar gebeuren! Mocht de kermis niet doorgaan, dan komen we met een alternatief later in 2021. Dat zal geen exacte kopie van de Polse Kermis zijn, maar je mag natuurlijk wel van ons verwachten dat de belangrijkste ingrediënten voor een mooi feest ook dan aanwezig zijn. Als het zover komt, dan zullen we iedereen op tijd informeren over de data.

 

Tot slot

Misschien was het in de afgelopen periode soms wat stil vanuit St. Joris. Dat is een direct gevolg van alle beperkingen en wil zeker niet zeggen dat we onze trouwe leden en vaste bezoekers vergeten zijn. We kijken uit naar het moment waarop we iedereen weer persoonlijk kunnen ontvangen. Hopelijk al met de Polse Kermis in juli, maar als dat nog te vroeg komt dan toch zeker verderop in het jaar.

 

Blijf gezond en tot snel!

 

Bestuur Schuttersgilde St. Joris Ulft