Rabobank en St. Joris zorgen voor een veiligere buurt

Rabobank en St. Joris zorgen voor een veiligere buurt

In oktober vroegen we leden van de Rabobank om tijdens de jaarlijkse ClubSupport-campagne op St. Joris te stemmen. Dankzij de vele stemmers is een bedrag van ruim 800 euro ontvangen!

 

Buitenkast voor AED

Bij een hartstilstand geldt: hoe sneller een AED ter plekke is, hoe groter de overlevingskans. St. Joris had al de beschikking over een AED in het clubgebouw, maar deze was alleen beschikbaar tijdens openingsuren.

Daarom hebben we met de bijdrage van Rabo ClubSupport een speciale buitenkast aangeschaft, waarin de AED een veilige, verwarmde en vandalismebestendige plek heeft gekregen. Via het oproepsysteem van HartslagNu is de AED daarmee voortaan 24 uur per dag beschikbaar voor hulpverleners in de buurt.

 

Wat te doen bij een hartstilstand?

Het belangrijkste wat omstanders in het geval van een hartstilstand moeten doen, is 112 bellen. Dan wordt HartslagNu automatisch geactiveerd en krijgen burgerhulpverleners in de buurt van het slachtoffer de opdracht om te gaan reanimeren of de dichtstbijzijnde AED op te halen. Als ze de AED moeten ophalen, stuurt HartslagNu hen de exacte locatie en pincode van de buitenkast.