Programma Polse Kermis 2019

Programma Polse Kermis 2019

Van 13 tot en met 16 juli is het Polse Kermis in Ulft. De muziek wordt verzorgd door de Perfect Showband, DJ.I.M, Henk Pouwels en De Paloma’s.

Zaterdag 13 juli
09:00u Live Optimaal FM, Polse Kermis T-shirt Trofee
16:30u Opening Ulftse Kermis bij de schuttersmast
19:30u Tent open. Muziek: Perfect Showband en DJ.I.M

Zondag 14 juli
14:00u Rondgang korps St. Joris en St. Martinus
15:30u Muziek van DJ-entertainer Henk Pouwels
19:30u Tent open. Muziek: Perfect Showband en DJ.I.M

Maandag 15 juli
06:00u Reveille
09:30u Vogelschieten, aansluitend Perfect Showband
20:00u Tent open. Muziek: Perfect Showband en DJ.I.M

Dinsdag 16 juli
09:30u Rondgang korps St. Joris
11:00u Vogelknuppelen en jeugdkoningschieten
12:00u Muziek in de tent: Perfect Showband
12:30u Kindermiddag
20:00u Tent open. Om 20:30u muziek van toporkest De Paloma’s, daarna Perfect Showband en DJ.I.M

Let op: leden hebben op vertoon van hun ledenpas elke avond gratis entree en tot 21:00 uur gegarandeerd toegang. Daarna geldt ook voor hen VOL = VOL. Toegang ’s avonds vanaf 16 jaar. Overdag toegang voor alle leeftijden en gratis entree voor iedereen.

 

UITGEBREID PROGRAMMA

Zaterdag 13 juli
Zaterdagmorgen van 09:00 tot 12:00 uur is er een uitzending van Optimaal FM/Alard Ross met “Van Mojn tut Goedgoan”, live vanuit de feesttent. Sint Joris heet iedereen van harte welkom met koffie en krentenbrood. Tijdens de uitzending wordt gestreden om de Polse Kermis T-shirt Trofee (PKTT) voor het beste en mooiste kermisshirt. Even na elven worden de winnaars bekend gemaakt. Om 16:30 uur vindt de officiële opening van de Ulftse Kermis plaats, bij de schuttersmast midden in het dorp. Daarna volgt een muzikale rondgang van het korps van St. Joris, samen met St. Hubertus en De Eendracht. Om 19:30 uur barst de eerste Polse Kermisavond los. Topformatie Perfect Showband en DJ.I.M zorgen voor de muziek. Het clubgebouw is geopend.

Zondag 14 juli
De tweede dag van de Polse Kermis begint om 14:00 uur met een rondgang van het korps van St. Joris, samen met gastvereniging St. Martinus uit Gaanderen. Aansluitend vindt er een vendelhulde plaats voor de bewoners van zorgcentrum de Debbeshoek. Vanaf 15:30 uur zorgt DJ-zanger-entertainer Henk Pouwels voor een gezellige middag op het Polse Kermisterrein. Om 19:30 uur gaat de feesttent open voor alweer een grandioze Polse Kermisavond met muziek van de Perfect Showband en DJ.I.M. Het clubgebouw is geopend.

Maandag 15 juli
De derde dag van de Polse Kermis begint al vroeg. Vanaf 06:00 uur trekt het korps van St. Joris voor een reveille door de straten van Ulft. Om 9:00 uur vertrekt het korps vanaf het koningspaar naar de feesttent, waarna de burgemeester/wethouder het korps inspecteert. Het eerste schot voor het vogelschieten wordt omstreeks 9:30 uur gelost. Voor deelname aan het vogelschieten is een geldig ID-bewijs verplicht. Na het koningsschot vindt de huldiging van het nieuwe koningspaar plaats en maakt de Perfect Showband er samen met het koningspaar en alle andere bezoekers een gezellige Polse Maandagmiddag van. ’s Avonds gaat de feesttent om 20:00 uur open en zorgen de Perfect Showband en DJ.I.M er met hun muziek weer voor dat het dak eraf gaat. Het clubgebouw is geopend.

Dinsdag 16 juli
De vierde en laatste dag van de Polse Kermis start om 09:30 uur met een rondgang van het korps van St. Joris, waarna het nieuwe koningspaar een bezoek brengt aan zorgcentrum de Debbeshoek. Om 11:00 uur beginnen het vogelknuppelen, de schietwedstrijden en het jeugdkoningschieten voor de kinderen van leden (in de leeftijd van 12 t/m 17 jaar). Aansluitend vindt de huldiging van de nieuwe knuppelkoningin, de nieuwe jeugdkoning en de prijsuitreiking van de schietwedstrijden plaats. Vanaf 12:00 uur muziek in de tent met de Perfect Showband. Om 12:30 uur is er speciaal aandacht voor de allerjongsten onder ons. ‘s Avonds om 20:00 uur gaat de feesttent weer open voor de grote finale van de Polse Kermis. Om 20:30 uur betreedt toporkest de Paloma’s het podium. De Paloma’s, bekend van de Zwarte Cross, nemen je mee terug naar die “goeie olde tied”! Nostalgische liedjes komen dankzij De Paloma’s weer opnieuw tot leven, inclusief het geluid van een echte accordeon en Hammondorgel. Laat je verrassen door deze band die, dankzij hun Achterhoekse roots, ook af en toe wat steviger werk ten gehore brengt van bijvoorbeeld Normaal, Boh Foi Toch en Het Hanska Duo. Dus zin in een feestje van herkenning? Ouderwetse Hollandse gezelligheid?Inhaken, polonaises, walsen en van je hopsakee? Vanaf 20:30 uur maak je het mee! Na de Paloma’s zorgen de Perfect Showband en DJ.I.M voor een passend en spetterend slot van de Polse Kermis.

De Polse Kermis is vier dagen feest voor iedereen! Graag tot ziens op de enige echte Polse Kermis van 13 tot en met 16 juli in Ulft!