Paul Hermsen benoemt tot Lid in de Orde van Oranje Nassau

Paul Hermsen benoemt tot Lid in de Orde van Oranje Nassau

Schuttersgilde St. Joris feliciteert Paul Hermsen met zijn benoeming tot Lid in de Orde van Oranje Nassau!

Vandaag reikte burgemeester Otwin van Dijk op het DRU Industriepark zes Koninklijke onderscheidingen uit aan inwoners van de gemeente Oude IJsselstreek. Tijdens deze traditionele lintjesregen was er ook een welverdiend lintje voor Paul Hermsen.

Paul levert al vele jaren een continue en niet aflatende bijdrage aan onze vereniging. Als bestuurslid was hij maar liefst 18 jaar actief, van 2000 tot 2018. Tijdens die periode, maar ook tot op de dag van vandaag blijft Paul actief meedenken en meehelpen.

Zo draagt hij zorg voor het juist hanteren en laden van het geweer tijdens diverse schietwedstrijden en heeft hij menigmaal het geweer geladen met de winnende kogel bij het vogelschieten tijdens de Polse Kermis. Hierdoor is Paul op vrijwel alle eerste foto’s en filmpjes van de nieuwe koning of koningin te zien.

Daarnaast heeft Paul als lid van de evenementencommissie van St. Joris aan de organisatie en uitvoering van allerlei evenementen bijgedragen. Ook achter de schermen is en blijft Paul een onmisbare doener. Hij reviseert de schrobmachine, bestelt speldjes en onderscheidingen voor jubilarissen, zorgt voor de tijdige keuring van brandblussers en regelt portofoons waardoor evenementen veilig kunnen plaatsvinden.

En is er wat hout en tijd over, dan maakt Paul in een handomdraai een stel nieuwe banken voor het terras bij het clubgebouw. Met zijn ervaring in bouw en onderhoud was Paul dan ook een welkome aanvulling in de bouwcommissie voor de nieuwbouw van ons clubhuis in 2012. Sindsdien zien we Paul nog regelmatig in het gebouw voor allerlei onderhoudswerkzaamheden. Het komt binnen onze vereniging dan ook regelmatig voor dat er wordt gezegd: “Dat heeft Paul al geregeld.”

Naast het vele werk voor St. Joris zette Paul zich ook vele tientallen jaren in voor de vrijwillige brandweer van de gemeente Oude IJsselstreek en ondersteunde hij als vrijwilliger de Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland, onder meer bij het opzetten van brandweeroefeningen, wedstrijden, oefenmateriaal en locaties.

Kortom, een mooie en meer dan terechte Koninklijke onderscheiding. Van harte gefeliciteerd, Paul!