Jeugdorkest Ulft gaat van start

Jeugdorkest Ulft gaat van start

Binnenkort gaat JOU van start, het Jeugdorkest Ulft. Een gezamenlijk initiatief van alle Ulftse muziekverenigingen en schuttersgilden, bestaande uit hun eigen jeugdleden.

JOU repeteert één keer per maand op een centrale locatie onder leiding van een enthousiaste en inspirerende profdirigent. Met het Jeugdorkest Ulft krijgen jonge muzikanten extra speelplezier, uitdaging en nieuwe contacten, zodat zij zich nog beter ontwikkelen. Ook bevordert dit project de onderlinge samenwerking van de Ulftse verenigingen in het algemeen.

Het Jeugdorkest Ulft is praktisch gezien een blaasorkest met slagwerksectie, maar staat op termijn ook open voor andere instrumenten en jonge muzikanten van andere verenigingen. Het is mogelijk om aan te sluiten na een jaar muziekles. Noten kunnen lezen is vereist, er wordt gespeeld van bladmuziek.

Optredens richten zich in de eerste instantie op de Ulftse gemeenschap. Het zou fantastisch zijn om als gezamenlijk jeugdorkest in 2022 op te treden met Koningsdag, de Vierdaagse, de kermis, het Centrumfeest en mogelijk later de taptoe. “Ook denken wij aan deelname aan regionale activiteiten en festivals. Voor de toekomst zien wij ook samenwerkingen met andere jeugdclubs; binnen en buiten de culturele sector.”

Jeugdorkest Ulft is een initiatief van Fanfare Kunst Na Arbeid, Harmonie Ulft, Schutterij De Eendracht, Schuttersgilde Sint Hubertus en Schuttersgilde Sint Joris.

Kijk voor meer informatie over het Jeugdorkest Ulft op facebook.com/jeugdorkestulft