Jaarvergadering en St. Joris-dagen afgelast

Jaarvergadering en St. Joris-dagen afgelast

Het coronavirus heeft een enorme impact op onze samenleving en daarmee ook op de activiteiten en evenementen van Schuttersgilde St. Joris. Nadat we eerder deze maand al de dartsavond voor actieve leden, kaartavonden, repetities van het korps en schietavonden moesten annuleren, gaat er nu ook een streep door de Jaarvergadering en St. Joris-dagen. Bij al deze besluiten staat de gezondheid van onze leden, bezoekers en vrijwilligers steeds voorop.

 

JAARVERGADERING

De algemene ledenvergadering, op donderdag 26 maart, gaat niet door. Zodra de situatie het toelaat, gaan we op zoek naar een vervangende datum. Uiteraard ontvang je als lid dan een nieuwe uitnodiging voor de vergadering.

 

ST. JORIS-DAGEN

Ook de St. Joris-dagen, op zaterdag 25 en zondag 26 april, gaan niet door. Hoewel de maatregelen van de overheid met een verbod op grotere evenementen vooralsnog tot en met 6 april gelden, hebben we toch besloten de St. Joris-dagen te annuleren. De onzekerheid over hoe het in de komende weken verder gaat, is te groot om met de voorbereidingen door te gaan alsof er niets aan de hand is. Bovendien willen we ook onze leveranciers en vrijwilligers op tijd duidelijkheid bieden.

Voor iedereen die bij de voorbereidingen van de St. Joris-dagen betrokken was of die zich gewoon verheugde op een gezellig weekend, is dit natuurlijk een teleurstelling. Vooral omdat we vanwege het 75-jarig jubileum van St. Joris dit jaar groots zouden uitpakken. Die plannen moeten nu dus noodgedwongen de ijskast in. Of er voor de St. Joris-dagen in de tweede helft van 2020 nog in één of andere vorm een herkansing komt, kunnen we nu nog niet zeggen. Daarvoor is de onzekerheid op dit moment te groot, ook met het oog op eventuele andere nog in te halen evenementen.

 

TROUW, BROEDERSCHAP & DIENSTBAARHEID

Met zo’n 1400 leden staat St. Joris midden in de maatschappij. We realiseren ons dat de huidige situatie voor iedereen grote onzekerheden met zich meebrengt en dat veel mensen zich zorgen maken over wat er kan gebeuren bij hun thuis, op hun werk en met familie en vrienden. Juist nu zijn onze kernwaarden ‘Trouw, broederschap & dienstbaarheid’ daarom actueler en belangrijker dan ooit… Let de komende tijd goed op jezelf en op de mensen om je heen. Hopelijk zien we elkaar dan straks weer in goede gezondheid terug bij één van de activiteiten van St. Joris!