Geen Polse Kermis, alternatief feestweekend in najaar

Geen Polse Kermis, alternatief feestweekend in najaar

Helaas moeten we melden dat we dit jaar opnieuw geen Polse Kermis vieren. Ondanks de positieve berichten over evenementen na 30 juni gelden er in het weekend van de kermis nog te veel beperkingen. Daarom hebben we de knoop nu doorgehakt: geen kermis, maar we gaan er alles aan doen om in het najaar van 2021 als alternatief een mooi feestweekend te organiseren!

‘Gaat het door of niet?’… Die vraag is ons de afgelopen weken talloze malen gesteld, maar een definitief antwoord konden we tot nu toe niet geven. Uiteraard hebben we de ontwikkelingen rondom het virus, de vaccinatiegraad en de maatregelen op de voet gevolgd en, voor het geval dat alles mee zou zitten, zolang mogelijk alle opties open gehouden.

Twee dingen stonden hierbij steeds voorop. Het moet wel een echte kermis worden, dus zonder al te veel restricties en beperkingen voor bezoekers. En bovenal: het moet veilig kunnen, want ook al neemt het aantal besmettingen en de druk op de zorg snel af, het virus is nog niet weg.

Het kabinetsbesluit van vrijdag 11 juni, dat voorlopig alleen evenementen van maximaal 24 uur toestaat, gaf de definitieve doorslag. Daarom hebben De Eendracht en Sint Joris vandaag gezamenlijk moeten besluiten dat de Oerse en Polse Kermis dit jaar niet doorgaan.

Maar niet getreurd! St. Joris gaat de schade namelijk dubbel en dwars inhalen! Op basis van de laatste berichten is de kans reëel dat de basisregels in de loop van de zomer worden afgeschaft en iedereen, die dat wil, dan gevaccineerd is. We vertrouwen er daarom op dat we in het najaar van 2021 alsnog een mooi feestweekend kunnen organiseren. Dat zal geen exacte kopie van de Polse Kermis zijn, maar natuurlijk wel alle elementen bevatten die je van een goed feest op de Pol mag verwachten.

We maken de data en eerste informatie over dit feestweekend op korte termijn bekend. Houd deze website en onze social media kanalen dus in de gaten!

Bestuur Schuttersgilde St. Joris Ulft