Even terugblikken met Prins Dion

Even terugblikken met Prins Dion

Prins Dion de Eerste (Dion Olthof) blikt terug op het afgelopen carnavalsjaar:

In 2019 werd ik tijdens de pronkzitting van Carnavalsvereniging de Pol in een bomvolle zaal gepresenteerd als nieuwe prins. Samen met mijn prinses Jony Vredegoor, adjudanten Maik Vredegoor en Niels Visser en hofdames Kaye Bruins en Milou van de Kragt ben ik in 2020 met de leus ‘Wi-j sloan ‘m deur!’ voorop gegaan in de polonaise.

Zoals gebruikelijk startte het feest al op zaterdag met een groot carnavalsbal met live-muziek van de Polband en DJ Robert. Op zondag gooide het slechte weer helaas roet in het eten voor de optocht, maar dat mocht de pret niet drukken… We zijn gewoon een uurtje eerder begonnen aan ons Apres-Ski feest! Maandagochtend was er een heerlijk ontbijt voor alle leden en vrienden van CV de Pol. Met een stevige bodem begonnen we daarna aan het frühshoppen, waarbij we in de loop van de middag veel carnavalisten en gastverenigingen in onze residentie hebben ontvangen. ’s Avonds waren de rollen omgedraaid en trokken we met onze eigen kroegentocht door Iseldonk.

Het feest tijdens de carnavalsdagen is bij veel mensen wel bekend. Daarom wil ik ook even terugblikken op enkele andere momenten die je als prins mag beleven. Zo kijk ik met enorm veel plezier terug op de pronkzittingen die we als gastvereniging hebben bezocht, vooral die in Zeddam. Dat is namelijk de plaats waar ik geboren en getogen ben en 25 jaar lang carnaval heb gevierd. Om daar dan als Prins van de Pol, samen met mijn hofhouding en vrijwel complete Raad van Elf, heen te gaan was erg bijzonder. Het leek wel een schoolreisje: met zijn allen in een grote touringcar en al op de heenweg werd er flink gezongen en gegeind. De terugweg leek het wel een discobus!

Het weekend voor de carnaval zijn we altijd al erg druk. Op zaterdag beginnen we met het versieren bij ons clubgebouw. Je merkt dan direct dat het carnavalsgevoel bij iedereen begint te kriebelen. Lekker samen klussen, ouwehoeren en de boel in orde maken. Wanneer de residentie is versierd, komen de heren van de Raad van Elf het huis van de prins versieren. Daarna is het gebruikelijk dat de prins alle heren uitnodigt voor een hapje en een drankje. Ik hoef jullie vast niet te vertellen hoe dat dan verder gaat…. Juist! Een groot feest tot in de late uurtjes.

Op de zondag voor het carnavalsweekend brengen we als vereniging al vele jaren een bezoek aan zorgcentrum de Debbeshoek. Deze middag verzorgen we diverse buuts en optredens voor de ouderen. Het is geweldig om te zien hoe enthousiast zij meedoen met de muziek en polonaises. Erg dankbaar werk en leuk om te doen.

In 2021 is er geen carnaval zoals we dat gewend zijn. Natuurlijk is dat jammer, maar voor mij zit er ook een klein voordeel aan… Ik ben nu namelijk niet één, maar twee jaar lang Prins van de Pol!

Hopelijk wordt alles snel weer een beetje normaal en kunnen we jullie in de loop van 2021 weer in goede gezondheid ontvangen bij onze fietstocht met Hemelvaart of pronkzitting in november. Alaaf!

Prins Dion de Eerste