Muziek Maak Je Zelf

Voor beginnende muzikanten organiseert schuttersgilde St. Joris enkele malen per jaar de cursus ‘Muziek Maak Je Zelf’. Daarnaast is er voor de jonge muzikanten het jeugdorkest Jong St. Joris en is het Jeugdorkest Ulft in het leven geroepen.
Muziek Maak Je Zelf
De cursus ‘Muziek Maak Je Zelf’ is bedoeld voor beginnende muzikanten in de leeftijd van rond de acht jaar. In 10 gratis lessen leren zij muzieknoten lezen en ritmes spelen op een blokfluit. Ook maken de leerlingen kennis met de instrumenten van het korps van St. Joris, waarvan zij er na de 10 lessen één mogen kiezen. Na de instrumentkeuze worden de beginnende muzikanten verder opgeleid door instructeurs van St. Joris. Zij bepalen het niveau van de leerlingen en geven aan wat hun plek is in het opleidingstraject.
Jong St. Joris
Speciaal voor de beginnende muzikanten is er het jeugdorkest Jong St. Joris, zodat de leerlingen al vrij snel leren samen spelen met anderen. In de keuze van de te spelen nummers wordt zoveel mogelijk rekening gehouden met muziek die de jeugd aanspreekt. Via het jeugdorkest worden de leerlingen klaargestoomd voor het echte werk, bij het 'grote' muziekkorps.
Jeugdorkest Ulft
Naast Jong St. Joris is er sinds 2021 ook het Jeugdorkest Ulft (JOU). JOU is een gezamenlijk initiatief van alle Ulftse muziekverenigingen en schuttersgilden. Het orkest is bedoeld voor jonge muzikanten rond A-diploma niveau en repeteert één keer per maand. Met JOU bieden we leerlingen extra speelplezier, uitdaging en nieuwe contacten. Op die manier kunnen zij zich nog beter ontwikkelen als muzikant.

Aanmelden

Ook enthousiast geworden om muziek te maken bij St. Joris? Dan horen we graag van je! Voor meer informatie en aanmeldingen kun je mailen naar opleidingen@sintjorisulft.nl of kom gewoon een keer kijken!